Prefab HoutbouwBKSD Bouw heeft als specialisme Prefab houtskeletbouw en biedt unieke Prefab-oplossingen voor allerlei doeleinden: van complete woningen tot wanden, daken, dakkapellen, bergingen en andere timmerwerken zoals luifels, erkers en carports. “Wij hebben Prefab houtbouwen verder doorontwikkeld”. We kunnen alles fabriceren en onze opdrachtgevers zijn aannemers en particulieren die prijs stellen op betaalbare kwaliteit en meer verwachten dan standaard werk. Met een uitgekiende planning, efficiënte werkplaatsindeling verzorgen wij grote partijen, kleine series of individueel maatwerk.

Wat is Prefab bouwen?

Het bouwen van een woning of onderdeel van een woning gebeurt meestal in de buitenlucht. Nederland is echter niet altijd voorzien van de optimale weersomstandigheden. Prefabricage in de bouw vormt dan een goede oplossing. Hierbij worden elementen voor de bouw in onze werkplaats gemaakt. De elementen worden als kant-en-klaar pakket op het juiste moment op de bouwlocatie afgeleverd.


Afhankelijk van de grootte kunnen wij met behulp van kranen de elementen in een dagdeel plaatsen. Zo wordt een belangrijk deel van de activiteiten op het bouwterrein verplaatst naar de werkplaats. Deze werkwijze zorgt er voor dat een groot deel van de bouw onder optimale omstandigheden gedaan kan worden. Dit bespaart tijd en geld. Een ander voordeel is dat de prefab elementen van hogere kwaliteit zijn dan wanneer deze op de bouwplaats worden gemaakt, omdat het fabricageproces in een gespecialiseerde en gecontroleerde omgeving gebeurt zonder veranderende weersomstandigheden.


Vele mogelijkheden

De mogelijkheden van Prefab zijn onbegrensd. Van complete woningen, dak elementen, wanden, gevels, garages, een dakkapel ect. Vrijwel niets is onmogelijk. Ons laatste project is de bouw van een strandpaviljoen “de Strandloper” te Nieuw-Haamstede, een uniek bouwproject op steenworp afstand van de bekendste vuurtoren van Nederland. Dit 240m2 grote strandpaviljoen bestaat uit houtbouw en is geheel gefabriceerd in onze BKSD werkplaats in Zierikzee. Er is gekozen voor duurzame materialen zoals onderhoudsvrije sidings en traditionele kunststof boeidelen. Na fabricage zijn de Prefab delen in slechts drie dagen tijd naar de bouwlocatie vervoerd en in elkaar gezet met als resultaat een nieuw strandpaviljoen met 160 zitplaatsen. Niet voor niets wordt BKSD dé specialist in prefab houtbouw genoemd.

BKSD is er ook voor uw andere bouw werkzaamheden

Naast Prefab houtbouwen is BKSD bouw tevens uw specialist voor uw ander bouwwerkzaamheden. Wilt u graag de renovatie uitbesteden? Daarbij kunt u denken aan kozijnen die vervangen moeten worden, of een oude woning die toe is aan vernieuwing. BKSD is er voor u wanneer u ons nodig heeft. Nieuwbouw, verbouwen, maar ook renoveren vraagt om een zorgvuldige aanpak. Van tevoren bespreken wij met u wat we gaan doen en hoe dat de aanpak er uit gaat zien. Wij maken een vrijblijvende offerte. Hierdoor weet u bij ons waar dat u aan toe bent en uw wensen staan bij ons bouwbedrijf altijd centraal. Kiest u voor BKSD? Dan kiest u voor kwaliteit, duurzame productie, lange levensduur en perfecte afwerking, geheel volgens uw specificaties. Wat u ook wenst wij kunnen het voor u ontwerpen én produceren (in onze eigen werkplaats) én plaatsen. BKSD is u graag van dienst, zowel voor Prefab of een van de andere diensten die wij u aan kunnen bieden.